Napi eszpresszó: a Rabobank a női csapat mögül is kiszáll

Napi hírösszefoglalónk szereplői a Rabo-Liv csapata, Chris Horner, Lars Boom, egy új körverseny Costa Ricában valamint Songezo Jim

A Rabobank 2016 végén kiszáll a női csapat mögül is

A holland kerékpársportban immáron húsz vége stabil támogató a Rabobank, amely mint arra emlékezhetünk néhány éve kihátrált a férfi World Tour csapat mögül. Sajnálatos módon a vállalat képviselői bejelentették, hogy a 2016-os idény végén a kontinentális illetőleg a női csapat szponzorálását is befejezik.

„A holland kerékpársport erősségét mutatja, hogy egy cég ilyen hosszú időn keresztül támogatott csapatokat. Nagyon sajnáljuk, hogy ez a döntés született, de az élet nem áll meg, bízunk az újabb támogatók felbukkanásán” – nyilatkozta Huib Kloosterhuis a Holland Kerékpáros Szövetség részéről.

Horner továbbra is versenyezni akar, de egy betegség meggátolhatja ebben

Továbbra sem dőlt még el, hogy a veterán amerikai kerékpáros Chris Horner folytatja-e a pályafutását vagy sem. A negyvennégy éves kiválóság bízik benne, hogy 2016-ban is versenyezhet, azonban jelen pillanatban nagyon úgy tűnik, hogy egy vírusos megbetegedés keresztbe tehet e célú terveinek. Mint arra emlékezhetünk Horner már a 2013-as Tour de France során betegséggel küszködött, amelyet sajnos még a mai napig sem tudott kiheverni, az úgynevezett pseudomonas aeruginosa nevű baktérium okán folyamatosan antibiotikumos kezelésre szorul.

„Évek óta küszködöm a betegséggel, amelynek az okát csak ezen év októberében sikerült feltárni. Nyolc különböző antibiotikumos kúrát kell felvennem, csak ezután válik el, hogy sikerült-e megszabadulnom a kórságtól. Amennyiben januárban egészségesnek érzem majd magam, mindenféleképpen szeretnék versenyezni. Ha ez nem sikerül, abban az esetben talán eljött a befejezés ideje” – mondta kissé elkeseredetten Horner.

Lars Boom gőzerővel készül a cross világbajnokságra

A 2008-as cyclo-cross világbajnok Lars Boom, akkori sikerét követően az országúti kerékpározást választotta, ahol szintén sikerült szép eredményeket elérnie. A holland bringás ma az Astana csapatának egy legfontosabb klasszikus segítője. Boom Ausztráliában a Tour Down Under viadalán kezdi a jövő évi idényt, ám a versenyt követően azonnal hazautazik, hogy minél jobban felkészülhessen a január 31-i zolderi cross világbajnokságra.

„Normális esetben általában szerdáig ott maradunk, ám én már hétfőn repülök vissza, hogy minél jobban felkészülhessek a cyclo-cross világbajnokságra, ahová néhány év kihagyást követően térek vissza. Bízom benne, hogy valami nagyot alkothatok majd” – nyilatkozta a holland válogatottat erősítő Boom.

2017-től Costa Ricában rendezne versenyt az ASO

A többek között a Tour de France-t is rendező ASO, a legújabb tervei szerint egy az argentin San Luisi Körversenyhez hasonló öt vagy hat napos viadalt tervez Costa Ricában World Tour csapatok részvételével. A hírt a Costa Rica-i Kerékpáros Szövetség első embere Marco Echeverria jelentette be. Az ASO választása a legendás Cerro de la Muerte hegye miatt esne az országra.

„Egy jó ideje már levelezünk az ASO-val, akik rengeteg jó tanáccsal látnak el minket a Costa Ricai Körverseny kapcsán, ám felvetődött annak a lehetősége is, hogy egy új versenyt rendezzenek nálunk 2017-től kezdődően. Ez a projekt az egész kerékpársportunk számára létfontosságú lenne” – nyilatkozta röviden Echeverria.

Songezo Jim bízik a további jó szereplésben

Az MTN-Qhubeka most már Dimension Data csapatának kerékpárosa Songezo Jim az idei évben átesett a tűzkeresztségen, miután bemutatkozhatott egy nagy három hetes körversenyen. A dél-afrikai kerékpáros már csak azért is büszke a teljesítményére, mivel személy szerint csak tizenhat éves korában tanult meg kerékpározni.

„Nagyon büszke vagyok a teljesítményemre. Négy éve versenyzem ennél a csapatál és úgy érzem, hogy évről-évre jobb és jobb teljesítménnyel rukkolok elő. A jövő évben nagyon erősek leszünk, hisz többek között leigazoltuk a sportágunk egyik leggyorsabb emberét Mark Cavendisht is. A célunk egyértelmű, minél több győzelmet megszerezni. A Tour Down Underen kezdem az idényt, ám az év legfőbb célja a Giro d’Italia lesz. Bízom benne, hogy egy napon rajthoz állhatok a Tour de France-on is” – mondta bizakodóan tekintve a 2016-os idény elé Jim.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes