2016 öt legígéretesebb újonca

Természetesen a 2016-os idény is bővelkedni fog tehetségesebbnél tehetségesebb ifjoncokban. Nézzük a legígéretesebbeket.

Fernando Gaviria (Etixx-QuickStep)

Fernando Gaviria már most olyan eredményeket ért el, amit sok fiatal versenyző szívesen elfogadna első profi szezonjában. Listánkról talán ő érhet el leghamarabb sikereket.

A 21 éves kolumbiai akkor robbant be a köztudatba, amikor még a Coldeportes-Claro versenyzőjeként, az idei Tour de San Luis-on két sprintbefutón is megverte Mark Cavendish-t. Az Etixx-QuickStep főnökei annyira le voltak nyűgözve, hogy azonnal kötöttek vele egy kétéves szerződést, ami 2016-ban lép érvénybe. Kétségtelen, hogy az is segítette Gaviriát, hogy már azelőtt szerzett egy világbajnoki címet pályán, a felnőttek között, omniumban.

Augusztusban kezdett gyakornokként, és már a Brit Körversenyen nyert egy szakaszt. Marcel Kittel jelenléte a csapatnál, biztos, hogy nem fog a jövő nagy sprinterének ártani.

Jack Haig (Orica-Greenedge)

Rob Power és Jack Haig kettőse egyaránt az Orica-Greenedge csapatához írt alá. Mindkét fiatalt Ausztrália következő nagy szakaszverseny-menőjeként emlegetik.

Power második lett a Tour de l’Aveniron 2014-ben, míg Haig idén lett második ugyanott. Már az idei szezon elején megvolt a szerződésük a következő két évre. Azonban Haig került csak fel a listára, mivel Powernél nem régiben csontvelő ödémát diagnosztizáltak az orvosok. Míg valószínűleg fel fog épülni teljesen, négy hónaptól két évig terjedő pihenésre kényszerül.

Gianni Moscon (Team Sky)

Az olasz Gianni Moscon a sport egyik legizgalmasabb fiatal tehetsége, és az, hogy a Sky igényt tart rá, megerősíti mindezt.

A 21 éves siheder jól megy a hegyeken, és mindenféle domborzati viszonyok között otthon érzi magát. 2014-ben megnyerte az U23-as Giro di Lombardiát, idén pedig korosztályában nemzeti bajnok lett, illetve második helyet szerzett az U23-as Flandriai Körön. Idén kilenc alkalommal győzedelmeskedett, beleértve a Trofeo Almart.

Toms Skujins (Cannondale)

Tom Skujins, aki 24 évesen már lassan túl idős lett volna a neo-próvá váláshoz, nagyon jó 2015-ös szezont tudhat maga mögött, így aláírt a Cannondale-Garmin csapatához.

A lett versenyző második évét töltötte a Hincapie Racingnél, és leginkább akkor figyeltek fel rá, amikor az idei Kaliforniai Körversenyen megnyerte a harmadik szakaszt, és ezzel átvette az összetett vezetését. Továbbá diadalmaskodott a Winston Salem Classic-on, majd másodikként végzett a Tour de Beauce-on, amit 2014-ben már egy ízben megnyert. Ezután a top10-ben végzett a USA Pro Challenge-en és az Albertai Körversenyen is, ezzel megnyerve a UCI America Tour sorozatot.

Meglepő, hogy csak most sikerült aláírnia egy World Tour csapathoz, hiszen az U23-as évei mindegyikében jól szerepelt. Várhatóan az egynaposokon és az egyhetes szakaszversenyeken is jól teljesíthetmajd.

Lennard Kämna (CULT Energy-Stölting Group)

Németország igen domináns volt az elmúlt években az időfutamokon Tony Martinnal, és úgy néz ki, a következő években is a németek lehetnek az egyik fő esélyesei ennek a számnak, hiszen Lennard Kämna tavaly megnyerte az időfutam VB-t az ifiknél, míg idén, elsőéves U23-asként harmadik lett Richmondban.

Az idei Bayern Rundfahrton, ahol mindössze egy percet kapott Alex Dowsettől egy 26 kilométeres időfutamon, 13. lett összetettben. Emellett nyert egy szakaszt a Giro della Valle d’Aostán.

Kämna idén a Stölting Group csapatánál versenyzett, ami jövőre fuzionál a Cult Energy-vel. Valószínűleg továbbra is több U23-as versenyen fog indulni, és várhatóan egyre jobbá válik majd a mindössze 19 éves német, úgyhogy érdemes odafigyelni rá.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes