Pinot: 2017-ben a Giróra összpontosítok majd

Thibaut Pinot, aki nemrég még a francia nemzeti edző, Bernard Borreau által szervezett, olimpiára felkészítő edzőtáborban volt, elmondta: 2016-ban a Tour de France-ra és az olimpiára fog koncentrálni, emellett otthona közelében harcba száll majd a francia trikolorért a nemzeti bajnokságon.

„Egy hónapot pihentem a Lombardiai Kör után, és hamarabb kezdtem újra edzeni, mint azt eddig tettem” - mondta. „Őrülten jó időjárás volt novemberben, és bolond lettem volna, ha nem használom ki. Lassan, kétórás edzésekkel kezdtem, majd jöttek a három órák, most pedig négy órákat tréningezek. jelenleg hét-tíz nappal járok magam előtt.

A 2015-ös szezon meglehetősen sikeres volt számára, de Pinot néhány csalódást is megélt.

„Leginkább a Criterium International zavar, amit meg kellett volna nyernem. Plusz a Tour de France szakaszai Mendében és Pra Loupban, de ha ezek meglettek volna, talán nem vágytam volna annyira az Alpe d’Huez-i győzelemre. Nem felejtem el, hogy eddigi legjobb szezonomat tudhatom magam mögött, hisz a World Tour top10-ében végeztem. Ebben a rangsorban olyan versenyzőket is megelőztem, akik maximális pontokat kaptak a Touron. Ez a top10-es helyezés sokat jelent nekem. A Lombardiai Körig minden hónapban szereztem pontokat.”

Az FDJ menedzsere, Marc Madiot nemrég azt nyilatkozta, Pinot mentette meg idén a csapatot.

„Én vezettem a csapatot és vállaltam a felelősséget” - mondta Pinot. „Akkor értem el eredményeket, amikor az FDJ-nek problémái voltak, de nem aggódom. 2016-ban újra láthatunk majd egy nagyszerű Arnaud Démare-t és egy ugyancsak nagyszerű Arthur Vichot-ot.

„A szezon elején, a Tirreno-Adriaticón például, jól szerepeltem és ez önbizalmat adott. A srácok tudták, hogy számíthatnak rám. Dolgoztak értem és sosem hezitáltak, mert tudták, hogy befejezem a munkájukat. Megvolt hozzá az erőm” – folytatta Pinot.

Az idei Vuelta győztese, Fabio Aru, megemlítette Pinot-ot, mint egy leendő Grand Tour győztest.

„Nagyon hízelgő, de tudom, hogy ha egyszer nyerek egy Grand Tourt, az nem a Tour lesz, mert ott nagyon-nagyon magas a színvonal” - fogalmazott a francia. „Úgy gondolom, a Giróra képes lehetek. 2016-ban nem, de 2017-ben indulok az Olasz Körversenyen. Szerintem ez a körverseny fekszik nekem leginkább, mind az utak, mind a nehéz időjárási körülmények szempontjából.”

Pinot 2016-os szezonja hagyományosnak ígérkezik.

„A célok nagyjából ugyanazok, mint 2015-ben” - mondta. „Elsődleges céljaim a Tour de France és az olimpia. A GP La Marseillaise viadalán kezdek, mint mindig, aztán meglátom majd a szakaszversenyek útvonalait. A Párizs-Nizza, a Tirreno-Adriatico és a Baszk Kör hármasából válogatok majd. Az Ománi Körversenyre nem térek vissza, mert egyszerűen túl nagy ott a forróság. Az újdonság az, hogy a Critérium du Dauphinén indulok majd, a nemzeti bajnokságra való felkészülés gyanánt” – zárta gondolatait a fiatal francia.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes